Jojoba olie

10,95

Jojoba olie wordt niet ranzig en verzorgt goed. Geschikt voor een droge en/of gevoelige huid. Een basisolie welke ook wordt gebruikt bij wonden, ontstekingen en brandwonden!

– Verhoogt talgproductie
– Wordt goed opgenomen door de huid
– Vocht regulerend
– UV beschermingsfactor 4

Verpakt per 100ml

6 op voorraad (kan nabesteld worden)

Artikelnummer: E8008 Categorie:

Beschrijving

Jojoba olie

Nederlandse naam: Jojoba olie
Latijnse naam: Simmondsia californica
Land van herkomst: Zuid Californië
Winning: Koudgeperst
Contra indicatie: niet geschikt voor inname

Waarvoor is Jojoba olie te gebruiken?

Jojoba olie (je spreekt het uit als hohoba) is een olie die niet snel ranzig wordt en als eigenschap heeft ontsteking remmend te zijn, daarom is deze olie goed in te zetten als je te maken hebt met huidproblemen zoals psoriasis en eczeem. Jojoba wordt veel gebruikt in de schoonheidsverzorging, omdat ze goed opgenomen wordt door de huid. Ze vertraagt de talgproductie en is vocht regulerend. Jojoba helpt een litteken goed te genezen en heeft van nature een zonnefactor 4, een prima olie om te verwerken in een dagcrème. Jojoba-olie is geen echte olie maar een plantaardig hars dat door zijn ruime toepassingsmogelijkheden veel gebruikt wordt in cosmetica.

Jojoba is één van de meest universele basisoliën. Jojoba-olie heeft een samenstelling die het menselijke huidsmeer sterk benadert. Hierdoor harmoniseert jojoba olie alle huidtypes. Dit geldt ook voor de vette huid waarbij de olie goed wordt opgenomen en niet vet aanvoelt.

  • Geschikt voor elk huidtype
  • Hydraterend en is verzachtend
  • Geeft ondersteuning bij het herstellend vermogen van de huid
  • Gezichtsolie voor elke dag: beschermt tegen weersinvloeden en luchtvervuiling
  • Bij schilfers en voor een goede conditie van het haar
  • Geschikt om make-up te verwijderen
  • Aangename aftershave

Deze basisolie kan je gebruiken als massage olie of voor lokaal gebruik. Voeg er etherische olie aan toe voor een extra werking of een lekkere geur.

Wat voor Jojoba olie kan ik kopen?

Bij ons kun je uitsluitend natuurzuivere plantaardige oliën kopen.
Ook voor Jojoba olie ben je dus bij ons aan het juiste adres.

Hoe kan ik Jojoba olie gebruiken?

Om Jojoba olie te gebruiken kun je het gelijkmatig op de huid aanbrengen en/of masseren. Bij een massage kan Jojoba olie vermengd worden met een andere basisolie omdat het zich soms niet goed over het lichaam laat verspreiden. Naast afzonderlijk gebruik kan deze olie ook gebruikt worden als drager voor etherische oliën. Doorgaans worden dan 10-20 druppels etherische olie opgelost in 100ml jojoba olie. Jojoba olie is ook geschikt voor huid en haar van jonge kinderen.

Jojoba olie is praktisch geurloos en is daarom goed te vermengen met etherische olie. Frisse etherische oliën passen er goed bij omdat jojoba licht verkoelend werkt.

Verpakt per 100 ml

Brand

Oils and You

Extra informatie

hoeveelheid

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jojoba olie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *